مجله پزشکی راز سلامتی - بهداشت و سلامت انسان

مجله پزشکی راز سلامتی - بهداشت و سلامت انسان

مجله پزشکی راز سلامتی -وبلاگی جهت آموزش نکات مرتبط با بهداشت و سلامت انسان است.
مجله پزشکی راز سلامتی - بهداشت و سلامت انسان

مجله پزشکی راز سلامتی - بهداشت و سلامت انسان

مجله پزشکی راز سلامتی -وبلاگی جهت آموزش نکات مرتبط با بهداشت و سلامت انسان است.

آیا با وجود روکش یا دندان امکان ارتودنسی وجود دارد؟

ارتودنسی روشی برای صاف کردن دندان ها و حرکت دادن آن ها به منظور بهبود ظاهر دندان ها و کارکرد آن ها می باشد. و به سلامتی طولانی مدت دندان ها کمک می کند.

ارتودنسی توسط ارتودنتیست‌ ها و متخصصین زیبایی و لمینت دندان قابل انجام است

اکثرا تعداد زیادی از افراد دارای دندان های به هم ریخته ونامنظمی هستند که ارتودنسی موجب صاف شدن و حرکت دندان ها به بهترین صورت می شود. حرکت داندان ها باعث بهبود ظاهر آن ها می شود و تمییز کردن آن ها بسیار راحت تر می شود. برخی از افراد دارای دندان های فوقانی و رو به جلو هستند که به نظر ناخوشایند می رسد که احتمال آسیب دیدگی این دندان های برجسته بسیار زیاد می باشد. با انجام ارتودنسی توسط یک متخصص ارتودنسی خوب می توان آن ها را جابه جا کرد و به جای خود بازگرداند. همچنین در مواقعی که فک بالایی و پایینی در جای مناسب خود قرار نمی گیرند موجب اسیب دیدن دندان می شود.قرار گرفتن نا درست دندان ها در کنار یکدیگر می تواند موجب ایجاد درد و فشار روی ماهیچه ها شود و البته سردرد نیز به دنبال خواهد شد. ارتودنسی به قرار گرفتن صاف فک بالا و پایین و کاهش درد این مناطق کمک می کند.

کاربرد ارتودنسی ردیف کردن دندان­ها می­باشد اگر ارتودنسی در کودکی انجام شود بسیاری از مسائل و مشکلات که در سنین بزرگسالی موجب کاهش سرعت درمان ارتودنسی می­شوند را ندارد.

معمولاً افراد بزرگسال دارای دندان­های ترمیم شده و عصب کشی هستند، ممکن است برخی افراد بزرگسال دندان ایمپلنت شده داشته باشند، آیا این افراد قادر به ارتودنسی هستند؟

با پیشرفت­های حاصله در علم ارتودنسی امکان انجام درمان برای افراد با روکش و ایمپلنت ایجاد شده است. اگر دندان اخیراً روکش شده باید به ارتودنتیست اطلاع داده شود تا طرح درمان را متناسب با وضعیت موجود تغییر دهد تا کمترین آسیب به دندان روکش شده وارد شود.

افرادی که تصمیم به انجام ارتودنسی دارند بهتر است که درمان روکش دندان­ها را به بعد از درمان ارتودنسی موکول نمایند مگر در موارد خاص که درمان روکش لازم و واجب است می­توان ابتدا روکش انجام شود و با اطلاع به ارتودنتیست درمان ارتودنسی شروع شود. در مواردی که تعداد زیادی دندان روکش شده باشد یک گزینه­ی پیشنهادی انجام ارتودنسی نامرئی می­باشد. در مورد درمان ارتودنسی در افرادی که ایمپلنت دارند باید این مورد مد نظر باشد که دندان­هایی که ایمپلنت شده­اند قادر به حرکت نیستند و حتماً این مورد باید به اطلاع متخصص ارتودنسی رسیده باشد، تا طرح درمان خود را با توجه به ایمپلنت تغییر دهد. در نهایت توصیه­ی ما این است که درمان­های پروتزی نظیر روکش، بریج ، لمینت، ایمپلنت و  ... را به بعد از اتمام درمان ارتودنسی موکول شوند.

همچنین قبل از ارتودنسی باید کلیه دندان­ها ازنظر پوسیدگی چک شوند و در صورت وجود پوسیدگی یا عصب­کشی باید قبل از ارتودنسی انجام شود. ابتدا عکس رادیولوژی بررسی می­شود، سپس جهت رفع مشکلات دندانی به مراکز تخصصی مرتبط در ارجاع داده می­شود و قبل از شروع ارتودنسی کلیه دندان ها باید سالم و عاری از پوسیدگی باشند تا از تکثیر میکروب­های پوسیدگی حین درمان ارتودنسی جلوگیری شود.

منبع: وب سایت دکتر محمد علی ناصری

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.