آسپرین دارویی است که توسط برخی از بزرگسالان جهت جلوگیری از لخته شدن خون و سکته مغزی مصرف میشود.
اما آیا میدانستید برخی مواد غذایی هستند که میتوانند عملکردی مشابه با آسپرین داشته باشند؟
اسفناج: این ماده غذایی سرشار از فیبر و مواد مغذی است. همچنین خاصیت ضدعفونیکنندگی و خنثیسازی رادیکالهای آزاد را نیز دارد. فیبر موجود در اسفناج کلسترول بد خون را کاهش میدهد. اسفناج سرشار از سالیسیلیک اسید است که به عنوان ماده ضد انعقاد خون شناخته میشود.
ادویه: ادویهجاتی همچون پاپریکا، پونه کوهی، آویشن و زردچوبه دارای میزان زیادی از سالسیلیک اسید هستند که در جلوگیری از انعقاد خون موثر هستند.
سیب: این میوه سرشار از اسید سالیسیلیک اسید است. سالیسیلاتها پایه و اساس آسپرین هستند. این میوه به دلیل فیبر سرشاری که دارد به کاهش التهاب بدن کمک می کند و به این ترتیب مانع از بروز بیماریهای قلبی عروقی میشود. معمولا پزشک به افرادی که سابقه حمله قلبی دارند توصیه میکند روزانه دو عدد آسپرین مصرف کنند. این افراد با مصرف سیب میتوانند تا ۲۰ درصد ار بروز مجدد حمله قلبی جلوگیری کنند.
گریپ فوروت: این میوه نیز علاوه بر تاثیر شگرفی که بر کاهش وزن و کاهش فشار خون دارد با دربرداشتن میزان زیادی اسید سالیسیلیک عملکردی همچون آسپرین دارد.
آناناس: این میوه گرمسیری سرشار از فیبر است که به دستگاه گوارش در انجام بهتر عملکرد خود کمک می کند. همچنین باعث کاهش کلسترول بد خون میشود و همچون مواد غذایی معرفی شده در بالا منبعی غنی از سالیسیلیک اسید است.